Babahami

Cikkek családoknak

Az internet mára már teljesen behálózta az emberek életét. Online vásárlunk termékeket, melyeket házhoz szállítanak, online rendelünk ételt, online szórakozunk, online tanulunk stb. A fiatalok már el sem tudnak képzelni egy napot sem a mobiltelefonjuk nélkül és persze nem azért, mert telefonálnak egész nap. A chatelés, a Facebook, az Instagram a közösségteremtés legelterjedt módja és a Youtube a legnépszerűbb szórakoztató felület.

Egy ilyen világban értelemszerű, hogy egyre több internet alapú vállalkozás jelenik meg és olyan módon jutnak ma pénzhez, amit 50 éve még elképzelni sem lehetett volna. A weboldallal rendelkező vállalkozások mind rászorulnak szerverekre, hogy tárolják a weblapukon található információkat. Ebben a kérdésben az adatbiztonság, illetve a rendelkezésre állás a kulcskérdés és a virtuális szerver ma az egyre népszerűbb választás.

Ez a virtuális szerver a hagyományos fizikai szerver erőforrásainak egy részével rendelkezik, de mégis úgy lehet használni, mint a fizikai változatát. Egy szervergép esetében a kihasználatlanság nagyon gyakori probléma, ráadásul árban sem egy túlzottan pénztárcabarát megoldás. A virtuális szerver pedig pontosan azért lett létrehozva, hogy ezt megoldja.

De a virtuális szervert csak vállalkozások használják? A válasz nyilvánvalóan az, hogy nem. Ugyanúgy ideális megoldás ez diákoknak, tanároknak, videójáték rajongóknak, önkormányzatoknak és így tovább. Ha a legkedvezőbb

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük