Babahami

Cikkek családoknak

Felületek megszilárdításához használják elsősorban a lövellt betont, például alagutak szerkezeti javításához, szerkezetek megerősítéshez. Építeni és megerősíteni is lehet ezzel a technológiával. A lőttbeton támfalak építésére is alkalmas.
A lövellt beton technológia alkalmazása során betont sűrített levegő segítségével fújják fel a felszínre egy nagy nyomású tömlőn keresztül. 100 m/s sebességgel lövik ki az anyagot a felületre. A nedves technológia alkalmazása során vízszintes és függőleges irányban is felvihető a víz-cement keverék.
A tömörítés is megvalósul a betonozással azonos időben – a gyors megszilárdulás érdekében kötésgyorsítót adnak a keverékhez, a technológia előnye, hogy egy rendkívül szilárd anyagot kapunk, bár a felvitt réteg nem túl vastag, a nedves technológia esetében is maximum 15 centiméter.
A lövellt beton módszere gyors és tartós. Egy előre megerősített felületre, fémvázra kerül fel a lövellt beton, autópályák melletti magasabb földrétegek megerősítésekor talajszegezéssel kezdenek, majd egy kettős vasrács szerkezetet tesznek a szegezett talajra, csak ezután fújják fel a betonréteget

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük