Babahami

Cikkek családoknak

nyugdíjas munka

Az alkalmazottak jelentős hajtóerőt jelentenek egy vállalkozás sikerében. Hogyan válasszák viszont ki a cégvezetők azt, hogy ki legyen a csapatban? Sajnos bizonyos munkaadók figyelmen kívül hagyják az értékes jelentkezőket az életkoruk miatt, és hajlamosak nem kihasználni a nyugdíjas munka előnyeit.

Az idősebb munkavállalókkal kapcsolatos képzetek hatására számos vállalkozás veszít a kiváló minőségű alkalmazottaktól. A nyugdíjas munka elvállalói azonban rendelkeznek olyan tulajdonságokkal, amelyeket a legtöbb munkaadó igyekszik megtalálni, mint amilyen a hozzáértés, elkötelezettség, tanulni akarás, tapasztalat és tudnak csapatjátékosként is működni.

Ha nincs meggyőződve arról, hogy nyugdíjas munkára van szüksége és ez a vállalkozás munkaerejének kritikus részét képezheti, vegye figyelembe a következő okokat, amelyek miatt a munkáltatóknak idősebb munkavállalókat érdemes alkalmazniuk.

A nyugdíjas munkavállalók olyan szakmai és személyes tapasztalatokat is szerezhettek az évek során, amely kiemeli az értéküket. Ez persze nyilvánvaló, de néha figyelmen kívül hagyott érték. Egyes munkaadók aggódhatnak a tanulási görbe miatt, amikor technológiáról van szó. A kutatások azonban azt igazolják, hogy az idősebb felnőttek képesek és hajlandók elsajátítani a műszaki ismereteket.

A bölcsesség és az értelem idővel adatik. A bölcsesség pedig gyakran pont azt a pluszt jelenti a nyugdíjas munkában, amire egy vállalkozásnak szüksége van.

Az idősebb dolgozók általában megbízható alkalmazottak is egyben. A kutatások azt mutatják, hogy nagyobb valószínűséggel jelennek meg időben, és kevésbé valószínű, hogy betegséget jelentenek be indokolatlanul. Az idősebb munkavállalók szintén nem váltanak olyan gyakran munkahelyet, mint fiatalabb kollégáik.

A nyugdíjas munka előnye abban is kiemelkedik, hogy az ilyen munkavállalók az érettség és a professzionalizmus terén ragyognak, ez pedig erős munkamorálhoz vezet. Továbbá nagyon magabiztosak abban, amit tesznek és ez a változatos munkahelyi csapat sokszínűvé teszi a vállalkozás kultúráját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük