Babahami

Cikkek családoknak

veszélyes anyagok szállítása

Amikor a közutakon szállítunk különböző szállítmányokat, akkor rendkívül fontos, hogy nagy szakértelemmel lássuk el a feladatunkat, hiszen nem csak hogy nagy értékeket és nagy terheket viszünk egy rendkívül nagy termetű járművel, de sok esetben még a környező embereket, autósokat is veszélyeztethetjük az utakon. Ez fokozottan igaz akkor, ha veszélyes anyagok szállítása a feladat.

Ezeknél lényeges, hogy nagy szakértelemmel, különös körültekintéssel történjen a szállítás. A veszélyes anyagok szállítása komoly jogszabályi előírások alapján történik. A sofőr is csak olyan személy lehet, aki rendelkezik megfelelő tapasztalattal és szakértelemmel az ADR veszélyes anyagok szállításával kapcsolatosan. Ezesetben ugyanis nagyon fontos, hogy minden munkafolyamat fegyelmezetten és szabályszerűen történjen.

A szakértői segítség azért is fontos, mert az, hogy tisztában van az ember a veszélyes anyagok szállítása kapcsán a lényeges jogszabályokkal még nem elég. Naprakésznek kell lenni a változtatásokról, megfelelő logisztikai tapasztalatokkal kell rendelkezni ahhoz, hogy a különféle váratlan helyzetekben is felkészült legyen a szállító, a szállítmányozó cég, valamint a feladó is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük