Babahami

Cikkek családoknak

Motivációs térkép képzés, akadályugró férfi atléta

Mikor meglehetősen fiatalon elkezdtem a saját cégemet, fogalmam sem volt arról, hogy milyen nehézségekkel fogok szembenézni. Később rájöttem, hogy nem a munka, nem is a pénz, még csak nem is a könyvelés jelenti majd a legnagyobb kihívást, hanem az, hogy az embereimmel jól tudjunk együtt dolgozni és hogy jól érezzék magukat együtt. Nekem az segített sokat egyszer, amikor egy komoly feszültség kialakult, hogy elvittem a csapatot egy coach-hoz, aki csinált nekünk egy motivációs térkép képzést.

Magyarországon még áttörőben vannak azok a területek, mint amilyen mondjuk a pszichológushoz való járás kérdése, vagy épp a coach-októl való segítségkérésnek a kérdése, akik szeretnek a motivációs térkép képzés által is elemezni. Viszont szerintem ez a dolog kifejezetten hasznos lehet akkor, ha komolyan veszi egy cégvezető a munkavállalóinak a jókedvét és magáénak érzi a feladatot, hogy olyan helyet teremtsen, ahol az emberek örömmel dolgoznak. Azzal, hogy a motivációs térkép képzés lépéseit végigcsináltuk a kollégáimmal, meg tudtuk teremteni azt a bizalmi légkört, melyben már jól ismerjük egymás működését, munkához való viszonyulását. Ma már jól látom, hogy a különböző beosztottjaim milyen feladatok elvégzésében működnek a legnagyobb fordulatszámon, , tudom, hogy mennyire lehet őket terhelni a különböző területeken.

Mindenkinek ajánlom a motivációs térkép képzés kipróbálását, akiknek hozzám hasonlóan fontos, hogy a beosztottjai jól is érezzék magukat a munkában, amit végeznek. Személy szerint abban is változtattam, hogy már akkor kitöltetem a tesztet az emberekkel, amikor még csak jelentkezőként tűnnek fel a láthatáron.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük