Babahami

Cikkek családoknak

műanyag ablak

Nemrég vettük át legújabb ingatlanunkat, amely egy nagyobb közösségi helység, melyet többféle célra szeretnénk hasznosítani. Az átvételt követően azonban egy jelentős méretű renoválásra került sor, az alapoktól kezdve ki kellett cserélni és felújítani minden részt, hogy a mindennapi használatra alkalmassá váljon.

Sajnos azt tapasztaltuk, hogy az előző nyílászárók nem bizonyultak elégségesnek több okból sem, több helyen rosszul szigeteltek, és olyan anyagból voltak, melyek kevéssé tűrték a rendszeres ki-be mozgatást. Összeszedtük ezek alapján azokat a legfőbb jellemzőket, ami alapján kezdtünk kutatni újfajta nyílászárók után, így találtuk meg a kínálatban a műanyag ablakokat. Ez a fajta tett eleget leginkább mindazoknak a kritériumoknak, amelyeket támasztottunk ezügyben. A műanyag ablak olyan üvegezéssel készült, ami jóval nagyobb hőszigeteléssel bír, mivel háromréteges üvegezést helyeztek bele, ami egy speciális melegperemes üveg. A műanyag ablak emellett minőségi vasalatokkal van ellátva, melyeket az előző eseteknél nem nagyon tapasztaltunk.

A webshopban egyébként könnyen megtalálhattuk ezen belül is a megfelelő típust, főleg, hogy szakemberi tanácsadást is kaphattunk, és kijöttek, hogy segítsenek beszerelni az új műanyag ablakokat. Ez a fejlesztés egyébként költséghatékony megoldást is jelentett számunkra, mivel a nagyobb hőszigetelés miatt a fűtési elszámolás is sokkal kedvezőbb lett, és a később ingatlanbecslésnél emiatt kaptunk jobb energetikai besorolást. Nem utolsó sorban a műanyag ablak sokkal esztétikusabb, korszerűbb hatást kelt a helységben, mint elődje, és azt is tapasztaltuk, hogy a zajvédelem is sokkal inkább érezhető, mint egy másik nyílászáró esetében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük