Babahami

Cikkek családoknak

kőhatású vinyl padló

Ha böngészi az építészeti magazinokat vagy a csúcskategóriás otthonok online galériáit, nem meglepő, ha pompás kinézetű szobákat lát pompás kőpadlóval. Egyszerűen fogalmazva, a természetes kő luxust képvisel!

Azonban ezeknek a padlóknak a magasabb költségei gyakran megakadályozhatják, hogy a valódi kő gyönyörű megjelenése reális lehetőség legyen sok lakástulajdonos számára. Ezekben az esetekben a kőhatású vinyl padló kivételes alternatívát jelenthet annak ellenére, hogy a kő szépségét és vonzerejét behozza az otthonba.

A vinyl padlóburkolatok többféle formában kaphatók, köztük luxus vinyl csempe és vinyl lemez, amelyek mindegyike számos széleskörű, vonzó kő látványvilágot kínál. A típus- és stílusválasztékon kívül más kiváló előnyei is vannak a kőhatású vinyl padlónak.

Amellett, hogy más padlóburkolati anyagokhoz képest magas a négyzetméterenkénti anyagköltség, a kő nehezebb, és telepítése előtt bányászni és szállítani kell. Minél inkább rendelkezik a kiválasztott kő keménységgel és tartóssággal, annál igényesebbek és drágábbak lehetnek ezek a feladatok. A minőségi kőhatású vinyl padlónak nincsenek magasabb anyagi, gyártási és szállítási költségei, ezért nagyon költséghatékony és költségkímélő a kőhöz képest!

A luxus kőhatású vinyl padló összeszerelése rendkívül egyszerű, sokkal egyszerűbb, mint a kőpadló esetében. Az LVT és LVP padlóburkolatok ragasztómentes kattanásos rögzítéssel rendelkeznek, és nem igényelnek semmilyen fugázási munkát, mint a természetes kőből készült szerelés. Tehát a vinyl alacsonyabb anyagköltsége mellett a telepítési költségek is alacsonyabbak, ami még megfizethetőbbé teszi a kő vonzó megjelenését.

A rugalmas padlóburkolatok méretstabilitásának és „rugalmas” jellegének köszönhetően sokféle aljzat létezik, amelyekre biztonságosan felszerelheti a vinylt. A kőpadlókra vonatkozó aljzatra vonatkozó követelmények szigorúbbak, mivel az aljzatnak el kell viselnie a kő súlyát, és teljesen vízszintesnek kell lennie, hiányosságok nélkül. A kiterjedt aljzat opciók nagyobb szabadságot biztosítanak a kőhatású vinyl padló kiválasztásához a jelenlegi lakóterekben, anélkül, hogy meg kellene fizetni az aljzat előkészítésének további díját, miközben segítenek csökkenteni a kő fantasztikus megjelenésének költségeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük