Babahami

Cikkek családoknak

gyerekek barátságban

A barátságok között nem mindig könnyű eligazodni – és bizonyosan munkára van szükség ahhoz, hogy megtanuljuk, hogyan legyünk jó barátok. Ahogy a gyermek növekszik és fejleszti szociális készségeit, teljesen természetes, hogy nehezen fogja megosztani a dolgokat, vagy nehézségekbe ütközik, hogy egy másik gyerekkel kijöjjön.

Biztos lehet benne, hogy minden gyerek megtapasztalja ezeket a kihívásokat! A boldog, kedves és empatikus gyerekek nevelése érdekében azonban van néhány dolog, amit szülőként megtehet annak érdekében, hogy gyermeke jó barát legyen.

A jó baráttá válás elsajátításának nagy része az, hogy megtanulunk kompromisszumot kötni és megosztani. Tanítsa meg gyermekét a rugalmasságra úgy, hogy otthon gyakoroljon a családjával. Mutasson rá azokra a pillanatokra, amikor rugalmas, miközben a kicsivel játszik. Például ahelyett, hogy egyszerűen követné a példájukat, kéréseket is benyújthat. Próbálja meg azt mondani: „A lila golyót akarom használni.”

A dolgok nem mindig úgy alakulnak, amikor a gyerekekről van szó. A felnőttek sokkal kiszámíthatóbbak, mint a gyerekek, ami nagyon megnehezítheti, amikor gyermeke először kezd el játszani más gyerekekkel. A felnőttekhez hasonlóan a gyerekeknek is komoly érzései lehetnek, ha a dolgok nem a tervek szerint alakulnak. Fontos, hogy érvényesítsük a gyermek érzéseit, megbizonyosodjunk arról, hogy tudja, hogy rendben van ez az érzés, és segítsük őket produktív módon feldolgozni ezeket az érzelmeket.

Fontos, hogy minden gyermek megtanulja, hogy helyes, ha kifejezheti érzéseit, és határokat szabhat a barátaival, ha valami nem tetszik nekik. Szeretnénk egy gyermeknek kedves módon segíteni a határok felállításában. Ha egy másik gyerek olyasmit csinál, ami zavarja őket, például túl közel kerül hozzájuk, nem rugalmas vagy rosszindulatú, segíthet a kicsinek, hogy átbeszélje ezt a társaival, és elmondja a barátainak, ha valami nem tetszik nekik.

A barátságok az egyik legkülönlegesebb kapcsolat egy ember számára, és minden gyermekkorban kezdődik. Itt tanuljuk meg, mit jelent a barátság, és hogyan legyünk jó barátok. Ne feledje, normális, hogy a kicsi nehezen osztozik, vagy nehezen tud rugalmas lenni, amikor először kezd ismerkedni. Vezesse végig őket ezen a folyamaton, és ami a legfontosabb, folytassa játékot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük