Babahami

Cikkek családoknak

FFP3 szájmaszk a munkásemberen

Vegyészként dolgozom és azt kell tudni erről, hogy a munkám során nagyon sok időt töltök a laborban, ahol különféle radioaktív és rákkeltő, szennyezni képes anyagokkal foglalkozom, vagyis nagyon gyakori a légszennyezettség.

Ezen okból elengedhetetlenül fontos, hogy olyan FFP terméket szerezzek be, ami a legmagasabb szintű védelmet biztosítja számomra, ami az én esetemben ez az FFP3 szájmaszk. Kollegám ajánlotta az Elit Safety vállalkozást, melynek webshopján találtam meg a számomra ideálist. Nekem a legfontosabb, hogy jól szigeteljen és szűrje a részecskéket. Az FFP3 szájmaszk a felmérések alapján a levegőben lévő részecskék legalább 99%-át képes megszűrni, ami gyakorlatilag stabil védelmet biztosít az egész munkavégzés során.

Mivel állítható az orrcsipesze, így gyakorlatilag könnyen be tudom állítani a hozzám illeszkedő helyzetbe, amit utána tart is az FFP3 szájmaszk. Mivel nagy koncentrációt igényel a folyadékokkal való kísérletezés, a legcsekélyebb dolog is zavaró lehet. Emiatt nagyon jelentős, hogy az FFP3 szájmaszkon lévő kilégzőszelep biztosítja, hogy viselet közben ne fülledjen be az arcom, ami kényszeres megállást, bosszúságot okozna egy folyamat közben. A levegővétel nem okoz gondot, a maszk kényelmes viseletet biztosít, az ember elfelejti közben, hogy életveszélyes anyagok keringenek körötte a levegőben. Szerintem mindegyikőnknek létszükséglet ebben az iparban. Más típusú, gyengébb anyagú maszkok, kisebb osztályú maszkok kevésbé adnak védelmet, ilyen helyzetben nem lehet az FFP3 szájmaszkot megspórolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük