Babahami

Cikkek családoknak

anya és kisbaba

Mindenki alkalmazkodik az újszülött életéhez, és így van ez a friss szülők esetében is. Íme, hogyan élte túl az egyik anya újdonsült anya létének első pillanatait.

Míg a férje hazavitte a kórházból, hátul ült, és az újszülött kislány fejét végig egyenesen az autósülésben tartotta. Furcsa érzés volt kint lenni a világban, és felelősnek lenni ezért az apró, hajlékony nyakú lényért. Amikor hazaértek, felcipelte az ülését a lépcsőn, lerakta a földre, leült és őt bámulta.

Az újszülöttel töltött első hat hét hullámvölgyek sorozata minden szülő számára – jelentős hullámvölgyek és hullámvölgyek! Intenzív élmény és elmosódott emlékkként marad meg sokszor. Miután levette a tekintetét az alvó lányról, az első dolga volt, hogy lezuhanyozzon. Nem könnyű, figyelembe véve a vágást. Az orvos azt mondta, hogy beázhat, de nyűgössé teszi attól az embert.

Hallani arról, hogy az újdonsült szülők kimerültek, de az első napokban jól futhatnak az adrenalinon és a titokzatos anyuhormonokon. Aztán lassan az alváshiány nemcsak utoléri őket, hanem uralkodik is az életen. A második otthoni éjszakán még nem tudni mindezt, és elégedettek azzal, hogy kielveznek egy kis alvást, amikor csak lehet.

Bár fárasztó és néha felkavaró volt, nem nevezné borzalmasnak ezt az időszakot. Még ha van émelygés is az alváshiánytól vagy egy órán át zokogás a babával együtt, csak rá kell nézni, és érezni azt a hihetetlen szeretetet, és ez valahogy minden percet megér.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük