Babahami

Cikkek családoknak

ásító baba az ágyban macival

Hajnali 2 óra van. Mély álomba alszol, amikor nyikorgást hallasz a gyermekágyból. Azt mondod: „Ó, kérlek… kérlek… csak még néhány perc, édes!” De már ébren vagy – várod a következő kiáltást -, és az álmok birodalma gyorsan eltűnik a visszapillantó tükrödben.

A baba alvási ciklusa mindössze 60 percig tart. Tehát körülbelül óránként a baba könnyű álomba merül … vagy akár rövid időre felébred, és rövid nyögést vagy nyöszörgést hallat.

Hacsak nem jajgat, adj néhány pillanatot a kis barátodnak, hogy megnyugtassa magát, és azonnal merüljön vissza az álomba. Ha felpörgette magát, és durva, zúgó fehér zajt játszol neki, akkor 30 másodpercen belül le kell nyugodnia. Erre a célra hoztuk létre a SNOO babakocsit.

Ha azonban a hercegnő ragaszkodik hozzá, hogy hajnali 1 órakor (és hajnali 3 és… és hajnali 4 órakor) vigyázz rá, akkor valami zavarhatja. őt A zajok – a horkoló szülőktől az elhaladó teherautóig – minden alkalommal felébreszthetik, amikor visszaalszik (különösen, ha érzékeny temperamentuma van). De ami szinte tuti, a baba éjfél közepi, szundiból felrázó zavarát az éhség okozza.

A korai hónapokban a kedvenc témád lehet az alvás, de a babáé határozottan étel! Az anyaméhben szó szerint minden egyes másodpercben megetetted. Tehát nem meglepő, hogy gyakori etetésekre van szüksége ahhoz, hogy gyors ütemben növekedjen. Valójában egyes kultúrákban az anyák napi 50-100 alkalommal szoptatják gyermekeiket! Ezt nem ajánlom neked, de a szoptatott újszülötteknek legalább napi tíz-tizenkét etetésre van szükségük.

Lehetséges ezt kezelni, és továbbra is több mint 2 órát aludni egymás után? Igen! A kulcs: az első hónapokban a nap folyamán 1,5-2 óránként tápláld a kicsikét (ha alszik, ébreszd fel 2 óra múlva). Ez segíthet abban, hogy éjszaka néhány hosszabb alvófázist kapjál.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük