Babahami

Cikkek családoknak

gyerekágy

A gyerekszobák kialakítása során számos szempontot érdemes figyelembe venni, többek között mondjuk a biztonságot, hiszen a gyerekek a legváratlanabb pillanatokban is képesek levetni magukat egy magas helyről, fejbevágni magukat valamivel, amiről azt se tudtuk, hogy erre alkalmas lehet. A nyugodt, önfeledt pillanatok egy csapásra képesek katasztrofális szituációkká válni, melyet hangos sírás kísér.

Ilyen helyzetben a szülők legjobb menekülési útvonala a csendespihenő lehet, amikor a sírásban kimerül gyermeket befektetik a gyerekágy puha párnái közé, majd ideális esetben pár óra pihenőidő következik mindenki számára.

Ma már könnyű stílusos gyermekszobát kialakítani, egyszerű megvalósítani a legkülönlegesebb Pinteresten látott terveket is. A gyerekágy kiválasztása sarkalatos pontja a babaszobának épp ebből fakadóan. Design szempontjából a gyerekágyat lehet a gyerekszoba stílusába, mondjuk egy dzsungeles, erdős hangulatú stílusba beimplementálni, mintha a hangulat része lenne. Lehet házikó alakú gyerekágyakat is találni már a piacon, melyek többnyire alacsonyak, földközeliek, ezért biztonságosnak minősülnek. Nagyobbacska gyerekek számára már olyan gyerekágy opciók is szóba jöhetnek, mint egy bunkerrel ellátott alsó résszel rendelkező emeleteságy.

A gyerekeknek szánt ágyak egyedi tervezés esetén rekeszekkel, tárolórészekkel is felszerelhetőek, melyek révén megoldhatjuk a tárolást is egy kalap alatt. Szintén praktikus megoldás lehet az, ha több gyerek is lakik egy szobában, ha emeletes ágyakat, vagy pedig egyforma, esetleg hasonló ágyakat szerzünk be a helyiségbe.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük